FC Kiekus Wanroij

Bondsfotowedstrijd 2019

Fotoclub Kiekus wederom succesvol bij Bondsfotowedstrijd!

Met een score van maar liefst 1x zilver en 4x brons bij de ingezonden serie van 10 foto’s voor de landelijke Bondsfotowedstrijd 2019 is Fotoclub Kiekus gestegen naar een 15e plaats op de nationale ranglijst. Een fantastisch resultaat waar alle leden van Kiekus apetrots op zijn.

Fotoclub Kiekus is al jaren een trouw deelnemer aan de jaarlijkse Bondsfotowedstrijd. Elke deelnemende club kan hiervoor een serie van 10 foto’s insturen die wordt beoordeeld door een jury bestaande uit 3 leden. Ieder jurylid kan maximaal 10 punten voor een foto geven.

Kiekus besteed veel aandacht aan de interne selectie om tot die serie van 10 te komen. Gedurende het jaar worden clubleden op basis van ingezonden werk opgeroepen om opvallende foto’s in te sturen voor de selectie. Dat die aanpak succesvol is bleek de afgelopen jaren al met een score van 4 keer brons.

Op zondag 3 maart was de presentatie van de uitslag in Druten en natuurlijk gingen een aantal Kiekus-leden daar naar toe. En wederom werd Kiekus getrakteerd op een hele mooie uitslag. Een waardering van 25 punten was goed voor zilver voor de portretfoto van Marga Nuijs. Lian Groot en Rens Hubers behaalden met 24 punten een bronzen sticker en ook de 23 punten voor Marisa Schoone en Dennis Verbruggen waren goed voor brons.

De overige foto’s van de ingezonden serie waren gemaakt door Herman Peters (22 punten), Ans Spierings (21 punten), Dennis Verbruggen (20 punten) en Kees de Bruijn (2x 19 punten).

In de nabespreking zei jurylid Diane Bokje "o ja, Kiekus, ja dit is nou zo’n serie waarvan ik de foto’s wel onthouden heb; je kunt zien dat dit een club is waar men elkaar inspireert tot creativiteit, ook om buiten de kaders te denken."

Met een totaalscore van maar liefst 220 punten behaalde Kiekus weer 10 punten meer dan vorig jaar, goed voor een stijging op de ranglijst van de 23e naar de 15e plaats. Gelet op het totaal aantal van 165 deelnemende clubs mag Kiekus daar natuurlijk trots op zijn!

Tijdens de clubavond is uitgebreid stilgestaan bij dit prachtige resultaat, wat voor alle Kiekus-leden een geweldige inspiratie is!

De serie van 10 foto’s is [HIER] te bewonderen.